Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ενότητα 1: Ξεκινώντας ένα blog

Δημιουργία blog
Η δημιουργία ενός blog στο Blogger είναι μια απλή διαδικασία από μερικά βήματα. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την ύπαρξη ενός λογαριασμού email στο gmail, διαφορετικά η διαδικασία είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη.

Βήμα 1: Πληκτρολογούμε στη γραμμή διευθύνσεων ενός φυλλομετρητή: www.blogger.com
Βήμα 2: Αν δεν έχουμε συνδεθεί στο λογαριασμό μας στο gmail, χρειάζεται να συνδεθούμε. Αν έχουμε συνδεθεί αυτόματα μεταβαίνουμε στο επόμενο Βήμα.
Βήμα 3: Εμφανίζεται το μήνυμα "Καλώς ήρθατε στο Blogger" και γίνεται επιβεβαίωση του προφίλ μας. Κάνουμε κλικ στο "Συνέχεια στο Blogger".
Βήμα 4: Με το προηγούμενο βήμα ολοκληρώθηκε η δημιουργία λογαριασμού Blogger. Τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας blog. Κάνουμε κλικ στο "Νέο ιστολόγιο" και εμφανίζεται ένα παράθυρο. Στο παράθυρο αυτό:
α) επιλέγουμε και γράφουμε τον τίτλο του blog (π.χ. Το δάσος πηγή ζωής, Πόλη και οικοσύστημα, κτλ.)
β) επιλέγουμε και γράφουμε τη διεύθυνση του blog με λατινικούς χαρακτήρες και χωρίς κενά ή ειδικούς χαρακτήρες (π.χ. todasospigizois, polikaioikosistima). Για να είμαστε σίγουροι ότι η διεύθυνση που επιλέξαμε είναι σωστή και διαθέσιμη (διαθέσιμη: δεν έχει δεσμευτεί ήδη από κάποιον άλλο), χρειάζεται να εμφανιστεί το μήνυμα "Αυτή η διεύθυνση ιστολογίου είναι διαθέσιμη".
γ) επιλέγουμε το πρότυπο του blog. Καλύτερα για αρχή ας επιλέξουμε το Simple. Κάνουμε κλικ στο "Δημιουργήστε ένα ιστολόγιο!".

Ανάρτηση
Το blog είναι έτοιμο! Κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με το μολυβάκι (Δημιουργία νέας ανάρτησης) και προχωράμε στη δημιουργία της πρώτης ανάρτησης. Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα: γράφουμε τον τίτλο της ανάρτησης (π.χ. Ας γνωριστούμε!) και στη λευκή σελίδα από κάτω το κυρίως κείμενο. Τέλος πατάμε το "Δημοσίευση". Για να δημιουργήσουμε μια καινούργια ανάρτηση κάνουμε κλικ στο "Νέα ανάρτηση".

Καλή επιτυχία :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου