Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ενότητα 4: Ξεκινώντας ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης

Η δημιουργία διαδικτυακών φορμών στο Google Forms προϋποθέτει την ύπαρξη λογαριασμού email στο gmail.
Βήμα 1: Αφού έχουμε συνδεθεί στο gmail, ανοίγουμε καινούργια καρτέλα στον φυλλομετρητή και πληκτρολογούμε στη γραμμή διευθύνσεων: drive.google.com
Βήμα 2: Στη σελίδα που ανοίγει, υπάρχει ένα κόκκινο κουμπί "Create" αριστερά, κάνουμε κλικ στο "Create" και στο μενού που εμφανίζεται από κάτω του επιλέγουμε "Form".
Βήμα 3: Ανοίγει μια νέα σελίδα με τη φόρμα. Στο πεδίο "Untitled Form" γράφουμε τον τίτλο του ερωτηματολογίου αξιολόγησης (π.χ. Αξιολόγηση του προγράμματος το Δάσος είναι πηγή Ζωής) και επιλέγουμε το θέμα (την εμφάνιση της φόρμας). Κάνουμε κλικ στο OK.
Βήμα 4: Στο πεδίο Question Title γράφουμε την πρώτη ερώτηση. Για παράδειγμα "Φύλλο" και στο πεδίο Question Type επιλέγουμε Multiple choice. Απο κάτω σημειώνουμε τις πιθανές απαντήσεις: αγόρι στο πρώτο κενό και κορίτσι στο επόμενο. Κάνουμε κλικ στο Done για να καταχωρηθεί η ερώτηση.
Βήμα 5: Κάνουμε κλικ στο βελάκι του κουμπιού Add item και στο μενού που αναδύεται επιλέγουμε τον τύπο του ερωτήματος που μας εξυπηρετεί. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία και τέλος κάνουμε κλικ στο Done για να καταχωρηθεί η ερώτηση. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.

Παρατήρηση: Η φόρμα αποθηκεύεται αυτόματα και δεν χρειάζεται να πατήσουμε κάποιο κουμπί (π.χ. Save) όταν τελειώσουμε την επεξεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου